Lidé lidem 2015

26.06.2015 13:06

Již poosmé  proběhla akce Lidé lidem 2015 - přehlídka sociálních služeb a souvisejících aktivit, kterou pořádalo statutární město Ostrava pod záštitou náměstka primátora Zbyňka Pražáka. Akce se uskutečnila ve čtvrtek 25.6.2015 od 9 do 16 hodin na Masarykově náměstí v Ostravě. Představily se na něm netradiční formou organizace, které ve městě poskytují sociální služby a související aktivity. Byla to příležitost, na jednom místě poznat celou šíři služeb a vybrat si tu, která návštěvníkům nejvíce vyhovuje.

Jednotliví poskytovatelé se prezentovali v samostatných stáncích, na podiu  probíhal moderovaný kulturní program v podání uživatelů sociálních služeb a souvisejících aktivit. My jsme se zájmem sledovali vystoupení seniorek z Domova Korýtko, z Ostravy – Zábřehu.  Připraveny byly i různé interaktivní dílny a workshopy zaměřené na typické terapeutické činnosti jednotlivých poskytovatelů. I letos proběhl Projektový den pro žáky a studenty ZŠ a SŠ a různé soutěže pro děti. Součástí programu bylo mimo jiné i tandemové kolo, na kterém jsme se s vnučkou svezli. Zajímavé bylo vystoupení České policie se cvičenými psy. Viděli jsme jak vypadá zásah policie proti agresorovi a velmi jsme obdivovali jejich sehranost.

Naše MO SDČR Ostrava, se představila v rámci Kreativních dílen. Zhotovený panel informoval návštěvníky o bohaté činnosti, obětavé členky výboru zodpovídaly případné dotazy,  a současně měly připraven zábavný kvíz „Poznáváme naši přírodu“. Podle listů měli určit druh stromu, keře, nebo rostliny a přiřadit k němu správný plod. Kdo měl zájem, mohl si chvilku posedět a zahrát si dámu, nebo člověče nezlob se.