Mezigenerační setkání

15.05.2015 13:57

Pěkná akce s dětmi.

5. května jsme členové naší MO Ostrava společně s paní učitelkami a dětmi mateřské školy Ostrava  Muglinov  prožili velmi příjemný den. Nejdříve jsme navštívili Dětský ranč v Hlučíně, který je kolébkou hipoterapie v ČR. Všechny děti  se svezly na ponících, které doprovázely pracovnice zdejšího zařízení a vždy jedna z nás dospělých. Děti se vůbec nebály a byly šťastné. Také mnoho našich dospělých členek využilo možnosti výuky jízdy na koni.

Prohlédli jsme si domácí zoo, kde se nám předvedla domácí zvířátka a  drůbež. Děti si je mohly i námi zakoupenými granulemi nakrmit.

Samozřejmě nescházelo ani soutěžení dětí a babiček a jednoho dědečka. Dárečky soutěžícím byli poskytnuty Regionální radou regionu soudržnosti Moravskoslezsko a  plyšáky pro všechny děti poskytla paní Marie Ryšavá vedoucí ZO 05. Našim sponzorům patří naše poděkování.

Po výborném obědě  jsme navštívili společně Dům panenek v Dobroslavicích, o který se vzorně stará majitelka paní Bianka Klapuchová. Všichni jsme byli ohromeni množstvím a krásou vystavených panenek, kočárků, postýlek a jiných doplňků.

K tomu nám ještě přálo počasí, sluníčko nám vše pozlatilo a přijeli jsme domů  spokojeni a naplněni  krásnými zážitky. Našim členům děkuji za poskytnutou pomoc dětem.

Anna Pinterová